fbpx

BLUETOOTH VEYA PAYLAŞIM YAZICI TASARIMLARI

M320 Logo saha asistanı mobil satış uygulamasının yazdırma teknolojisi ile beraber hazır tasarımların nasıl eklendiğini bu yazımızda anlatmaya çalışacağız. Saha da satış dağıtım yapan firmalarda kullanılmak üzere satın aldığınız MTP-3 bluetooth yazıcı, ADP-400 Bluetooth karakter tabanlı yazıcı, Epson LX-300 – LX-350 Bluetooth yazıcı ve benzer yazıcılar ile beraber, ilgili belgenin Whatsapp, Mail ve benzeri aracılar ile yazdırabilir veya gönderebilirsiniz.

Bu tasarımlar M320 Logo saha asistanı uygulamasında, işlenen belgeler sonucunda çıktı olarak alınan veya paylaşılan belgelerin tasarım değerlerini içerir.

Bu tasarımları sisteminize yüklemeden önce, tasarımlar içerisinde öndeğer olarak yazılan ve kendinize göre özelleştirmeniz gereken bilgileri güncellemeniz gerekmektedir.

Tasarımların tasarım alt yapısı HTML olduğundan;
1. M320 > Ayarlar > Yazıcı Ayarları kısmında > Yazıcı Tipi alanında > Bluetooth, Pdf paylaşım veya Pdf yazdırma alanlarından birini seçmeniz gerekmektedir.

2. Kullandığınız yazıcı karakter tabanlı nokta vuruşlu yazıcı ise bu html tasarım yerine karakter tabanlı tasarım seçmeniz gerekmektedir.
3. Yazıcı tasarımını değiştirmek için, html dosyasını TXT editörler ile açabilirsiniz.
4. Yazıcı tasarımını sisteminize yüklemek için, yönetici yetkisinde olmanız gerekmektedir.
5. Yönetim Sayfası > Yazıcı Tasarımları alanına giderek yeni tasarım ekle dedikten sonra;
    a) Tasarıma bir isim veriniz.
    b) Belge modül kısmında ilgili tasarım hangi belge tipi için ise seçiniz. Tumu demeniz durumunda her modülde kullanılabilir.
    c) Kağıt genişliği kısmında A4 veya 80mm sayfa boyutu için 1 yazınız.
    d) Html tasarım için statik içerik değerini kapalı tutunuz.
    e) İçerik yüksekliği kapalı olarak gelecek.
6. Tasarım alanında yer alan değere, tasarımı notepadden açtıktan sonra, tümünü kopyala ve yapıştır yaparak kaydediniz.
7. Ayarlar > Yazıcı tasarımları sekmesinde yer alan ” Tasarımları yenile” butonuna basarak sunucuda yer alan tasarımları çekiniz.
8. Belge türlerinin olduğu kısımda hangi belge türü için hangi tasarımı kullanacaksanız seçiniz.
9. Otomatik BT Yazıcı seçimi parametresi, ilk yazdırmada seçtiğiniz bluetooth yazıcıyı hafızaya alır, sonraki yazdırmalarda otomatik o yazıcıyı seçer.
10. Belge işleminde sonra yazdırma parametresi ile, ilgili belge kaydedilince karşınıza yazdırmak istiyormusunuz uyarısını aktif veya pasif eder.

Uyarlama ile ilgili sorun yaşarsanız;
0246 222 22 77 veya 0850 440 0 724 numaralı destek hatlarımızdan iletişim kurabilirsiniz.